Condoleance voor Franse ambassadeur

OJCM veroordeelt het brute geweld zoals bij de aanslag op Samuel Paty en in Nice. Onderstaand de condoleancebrief aan de Franse ambassadeur in Nederland, de heer dhr. Luis Vassy.

Afgelopen dagen zijn wij eerst opgeschrikt door de afschuwelijke moord op Samuel Paty, docent maatschappijleer, en gisteren door de terreurdaad in de Notre-Dame basiliek in Nice waarbij drie personen het leven hebben verloren. Het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims veroordeelt dit brute geweld op de meeste krachtige manier.

Leren omgaan met maatschappelijk diversiteit

Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat onze jongeren leren omgaan met maatschappelijke diversiteit en dat zij leren functioneren in een samenleving waar vrijheid, gelijkwaardigheid en de rechtstaat leidende principes zijn. Alle vakdocenten moeten in staat worden gesteld hun lessen in te richten volgens hun vakkennis. Nooit mag druk vanuit de ouders of verlegenheid van de docenten een belemmering zijn om deze leidende beginselen uit te dragen.

Foto: Pixabay

Schouder aan schouder

Wij staan schouder aan schouder tegenover dit soort vijanden van onze samenleving. Extremistische groepen en personen, al dan niet religieus gemotiveerd, die de grondbeginselen van vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en de rechtstaat niet accepteren en zich inspannen om de samenleving te ontwrichten, moeten met kracht bestreden worden.
Wij hadden graag ons medeleven persoonlijk willen betuigen. Het blijkt echter dat dit door de huidige Covid-maatregelen helaas niet mogelijk is en daarom sturen wij deze brief per e-mail naar u toe. Mocht er nog een moment van condoleance komen, dan horen wij dat graag. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze afschuwelijke
aanslag, en de Franse samenleving.

Namens het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims,
Hanneke Gelderblom-Lankhout
Muhsin Köktas
Daniëlle Leder

You may also like...

Reacties zijn gesloten.