Oproep aan alle moskeeën voor speciale aandacht voor terreuraanslag in Nice

CMO – PERSBERICHT, Rotterdam, 29.10.2020

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) nam met groot verdriet, afschuw en diepe verbijstering kennis van de tragedie die het Franse volk opnieuw heeft getroffen. Vanochtend doodde een terrorist  meerdere mensen in een kerk in Nice. Onze gedachten gaan intens uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze afschuwelijke aanslag.

Laffe en onmenselijke daad om samenleving te ontwrichten

Deze terroristen kennen totaal geen grenzen in hun daden. In hun acties ontbreekt elk spoor van menselijkheid. Het is een laffe en onmenselijke daad waarmee zij de samenleving willen ontwrichten, mensen angst aanjagen en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Het is intens verdrietig dat terroristen de slachtoffers hebben belaagd op een plek waar zij zich juist veilig hadden moeten voelen. In vrede. In een kerk. Wij roepen iedereen op om elkaar op te zoeken, naar elkaar te luisteren en de terroristen niet te laten oogsten wat zij hebben gezaaid.

Laten we ons verenigen als broeders en zusters

Wij hebben een hardnekkige vijand. Laat ons verenigen om deze tragedie te boven komen en overwinnen. Als broeders en zusters en als naasten. We trekken in deze moeilijke tijd tevens op met joden en christenen, verenigd in het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims (OJCM). 

Aandacht in moskeeën voor deze onmenselijke aanslag

Wij vragen alle moskeeën en imams om in de komende dagen speciale aandacht te besteden aan deze terreuraanslag en de gevolgen daarvan. Zowel in de Koran als in de Talmoed staat immers dat ‘wanneer iemand een ander doodt, doodt hij alle mensen, en wanneer iemand een ander redt, redt hij alle mensen’. 

You may also like...

Reacties zijn gesloten.