Laten we schouder aan schouder staan

Helaas weer een aanslag, in Wenen. Laten wij schouder aan schouder staan tegen een hardnekkige, gemeenschappelijke vijand die zich uit met terreurdaden. Het OJCM stuurde een condoleancebrief naar de ambassadeur van Oostenrijk in Nederland, mevr. Astrid Harz.

Excellentie,

Verbijstering en onbegrip, door wederom afschuwelijke uitingen van haat in aanslagen. Helaas zijn we genoodzaakt om deze woorden opnieuw te gebruiken na de verschrikkelijke aanslag van maandagavond in het centrum van Wenen.

Wenen; foto Pixabay

Het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims veroordeelt dit brute geweld op de meeste krachtige manier. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat onze jongeren leren omgaan met maatschappelijke diversiteit en dat zij leren functioneren in een samenleving waar vrijheid, gelijkwaardigheid en de rechtstaat leidende principes zijn. En dat wij hen weerbaar maken tegen extremistische geluiden.

Aansluitend bij de woorden van bondskanselier Angela Merkel zeggen ook wij: Laten wij schouder aan schouder staan tegen een hardnekkige, gemeenschappelijke vijand die zich uit met terreurdaden. Als broeders en zusters en als naasten. De strijd tegen deze moordenaars en hun opdrachtgevers is onze gemeenschappelijke strijd. Extremistische groepen en personen, al dan niet religieus gemotiveerd, die de grondbeginselen van vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en de rechtstaat niet accepteren en zich inspannen om de samenleving te ontwrichten, moeten met kracht bestreden worden.

Wij hadden graag ons medeleven persoonlijk willen betuigen. Het blijkt echter dat dit door de huidige Covid-maatregelen helaas niet mogelijk is en daarom sturen wij deze brief per e-mail naar u toe. Mocht er op de ambassade nog een moment van condoleancebezoek komen, dan horen wij dat graag.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze afschuwelijke aanslag, en de Oostenrijkse samenleving.

Namens het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims,

Hanneke Gelderblom-Lankhout
Muhsin Köktas
Daniëlle Leder

You may also like...

Reacties zijn gesloten.