Jongeren

Jongerenpanel OJCM

Wij stellen ons graag voor als het jongerenpanel van het OJCM. We streven ernaar om jongeren te enthousiasmeren voor interreligieuze dialoog en samenwerking. Onze hoop is jongeren inspiratie te geven om meer betrokken te zijn bij de ontwikkeling van interreligieuze relaties in Nederland. Deze betrokkenheid kan geuit worden binnen organisaties als het OJCM, maar ook in persoonlijke ontmoetingen in het dagelijks leven. Heb jij interesse in interreligieuze relaties en ontmoeting? Wij willen jouw stem graag een platform geven! Mail ons via jongeren@ojcm.nl

Wekelijks zullen op deze pagina artikelen geplaatst worden die zich richten op ervaringen en opinies van jongeren. Ook streven we ernaar een fysiek evenement te organiseren in het najaar, waarbij jongeren van joodse, christelijke en islamitische achtergrond elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan. In de interreligieuze ontmoeting willen we de overeenkomsten opzoeken en streven we naar begrip voor elkaars verschillen.

Jolijn

Hoi! Mijn naam is Jolijn, ik ben 23 jaar en ik woon in Groningen. Als student Religiewetenschappen ben ik veel bezig met religie, maar ik ben er door de jaren heen wel achter gekomen dat leren over andere religies pas echt tot leven komt als je elkaar ook daadwerkelijk ontmoet. Via vrijwilligerswerk kwam ik in contact met mensen van allerlei verschillende achtergronden en dat leverde interessante gesprekken op. Daarom spreekt de missie van het OJCM mij ook aan: in deze gepolariseerde tijden is het juist mooi om te laten zien dat je met elkaar kunt optrekken, ook als je misschien op bepaalde punten van mening verschilt. Tijdens mijn studententijd merkte ik dat je soms best wel in je eigen ‘bubbel’ kunt zitten, en dat het lastig kan zijn om mensen met andere achtergronden of meningen tegen te komen. Als jongerenambassadeur hoop ik andere jongeren enthousiast te maken om eens buiten hun bubbel te kijken en om samen in gesprek te gaan over onderwerpen die ons allemaal aangaan.

Alissa

Mijn naam is Alissa, ik ben 21 jaar en woon in Drunen. Tijdens mijn studie religiewetenschappen ben ik veel bezig geweest met interreligieuze relaties en dialoog. Jongeren zijn hier tot nu toe vrij weinig bij betrokken geweest en daar zou ik graag verandering in brengen! Door elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen kunnen we elkaar beter begrijpen en gemakkelijker gezamenlijk optrekken. Daarnaast ontdek je door te horen over de ervaringen van andere jongeren ook nieuwe dingen over je eigen geloof en plek in de maatschappij. Ik hoop met OJCM Jongeren meer bewustwording te creëren over het belang van interreligieuze ontmoeting en samenwerking. Daarnaast kijk ik ernaar uit geïnteresseerden te ontmoeten en het te hebben over maatschappelijke en religieuze thema’s waarin we elkaar kunnen vinden.

Alihan

Ik ben Alihan, 21 jaar en student Technische Bestuurskunde. Politiek, maatschappij en samenleving zijn onderwerpen waar ik me graag mee bezighoud. Vooral als iemand met een moslim identiteit denk ik graag na wat de rol van religie is in de samenleving en politiek. Ik bouw graag bruggen. Dat is mogelijk in de organisatie van OJCM, die dit al jaren doet. Hieraan wil ik bijdragen door dialoog te creëren tussen religieuze studenten, met als doel de overeenkomsten op te zoeken: Hoe kunnen we onze religieuze posities versterken in de maatschappij? Wat betekent geloven in God? Ik hoop, samen met de andere leden, een nieuwe generatie te creëren voor het OJCM.

Reacties gesloten.