Condoleancebezoek Turkse en Egyptische ambassade

Een delegatie van het Overleg Joden Christenen en Moslims (OJCM) heeft op 15 december 2016 een condoleancebezoek gebracht aan bij de Turkse en Egyptische ambassade naar aanleiding van de recente bomaanslagen in Istanbul en Cairo. Het OJCM veroordeelt met klem en zonder voorbehoud deze barbaarse, laffe en onmenselijke terreuraanslagen. Terreur kan op geen enkele manier gerechtvaardigd worden.

De vertegenwoordigers van beide ambassades hebben de delegatie warm ontvangen en hun waardering uitgesproken voor dit bezoek van de Nederlandse vertegenwoordigers van de drie grote wereldreligies.

Verklaring OJCM

Het OJCM bracht de volgende boodschap aan de ambassades: “Steeds opnieuw aanslagen. Deze woorden hebben we eerder gebruikt en helaas zijn we genoodzaakt om ze na de aanslag op de politie en burgers in Istanbul en in de kathedraal van de Koptische christenen in Cairo opnieuw te gebruiken.

Bij de aanslag in Istanbul zijn 38 doden en 166 gewonden te betreuren. Bij de aanslag in Cairo kwamen 25 mensen om en zijn er 35 gewonden. Perverse terroristische leiders en organisaties roepen op tot het plegen van zelfmoordacties met de overduidelijke opzet daarbij zoveel mogelijk mensen te doden.

Wij, joden, christenen en moslims verenigd in het OJCM wijzen deze orgie van haat en geweld af. Wij denken en hebben de ervaring dat alleen het aangaan van gesprekken tot vreedzaam samenleven zal kunnen leiden. Wij zijn intens verdrietig over de doden en vele gewonden in Istanbul en Cairo. Wij betuigen onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden en wensen alle gewonden spoedig herstel.”

ojcm-turkse-en-egyptische-ambassade-december-2016-2

ojcm-turkse-en-egyptische-ambassade-december-2016-3

You may also like...

Reacties gesloten.