Condoleancebezoek OJCM aan Duitse Ambassade

bloemen-voor-duitse-ambassade-dec-2016-ojcm-3Een delegatie van Overleg Joden Christenen en Moslims (OJCM) is op 22 december 2016 op condoleancebezoek geweest bij Duitse ambassade. De aanleiding was de aanslag met een vrachtwagen op de kerstmarkt in Berlijn afgelopen dinsdag. Eerder die dag is in een moskee in Zürich geschoten op een aantal mensen, die in een moskee aan het bidden waren, waarbij drie gewonden vielen. En op dezelfde dag is de Russische Ambassadeur in Turkije Andrey Karlov vermoord bij de opening van een kunsttentoonstelling.

De delegatie werd ontvangen door de ambassadeur Dirk Brengelmann, die zei het heel bijzonder te vinden dat een delegatie van joden, christenen en moslims samen kwamen condoleren.

Bij het condoleancebezoek brachten wij onderstaande tekst over.

Steeds opnieuw aanslagen
Deze woorden hebben we eerder gebruikt en helaas zijn we genoodzaakt om ze na de aanslag afgelopen dinsdag met een vrachtwagen op de kerstmarkt in Berlijn opnieuw te gebruiken. Bij deze aanslag kwamen 12 mensen om en vielen er 48 gewonden. Eerder die dag is in een moskee in Zürich geschoten op een aantal mensen, die in een moskee aan het bidden waren, waarbij drie gewonden vielen. Een derde gebeurtenis op die dag is dat de Russische Ambassadeur in Turkije Andrey Karlov is vermoord bij de opening van een kunsttentoonstelling.

Perverse terroristische leiders en organisaties roepen op tot het plegen van zelfmoordacties met de overduidelijke opzet daarbij zoveel mogelijk mensen te doden. Wij, joden, christenen en moslims verenigd in het Overleg Joden, Christenen en Moslims wijzen deze orgie van haat en geweld af.

Wij zijn intens verdrietig over de doden en vele gewonden. Wij betuigen onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden en wensen alle gewonden spoedig herstel.

You may also like...

Reacties gesloten.