Brief OJCM aan parlementaire ondervragingscommissie

Brief OJCM aan POCOB. Foto: Pixabay
Brief OJCM aan POCOB. Foto: Pixabay

Het OJCM heeft de parlementaire ondervragingen ‘ongewenste beïnvloeding van onvrije landen’ intensief gevolgd en besproken. De verhoren hebben tot nu toe onbedoeld geleid tot polarisatie en groeiend wantrouwen tussen bevolkingsgroepen en tussen moslims onderling.

Religieuze organisaties in Nederland hebben naar onze mening net als iedere andere organisatie in beginsel recht om donaties of financiering te ontvangen vanuit het buitenland. Wij vertrouwen erop dat bestaande wetgeving en regelingen toereikend zijn om ongewenste beïnvloeding te belemmeren.

Een grote mate van zelf-transparantie kan helpen om het beeld weg te nemen dat organisaties vanuit onduidelijke hoek worden gefinancierd en beïnvloed. Wij spreken met de leden van het OJCM om deze stap naar zelf-transparantie nu te zetten.

Wij raden de ondervragingscommissie aan om de wijze waarop islamitische organisaties zich in Nederland organiseren, op te nemen in het rapport. Het is belangrijk dat dit meer bekend is.

Lees hier de complete brief van OJCM aan de leden van de parlementaire ondervragingscommissie ‘ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen’.

You may also like...

Reacties gesloten.