Veroordeling brute geweld aanslag Makassar

Verbijstering en onbegrip, door de afschuwelijke uiting van haat bij de aanslag op Palmzondag met een zelfmoordbom voor de kathedraal in Makassar. Aansluitend bij de woorden van president Jokowi zeggen ook wij: deze uiting van haat en geweld heeft niets met godsdienst te maken. Leiders van de fundamentalistische islamitische beweging roepen op tot het plegen van zelfmoord met de overduidelijke opzet daarbij zoveel mogelijk mensen te doden. Zij misbruiken de naam van God en zetten het geloof in een kwaad daglicht.

foto Pixabay

Veroordeling brute geweld

Het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims veroordeelt dit brute geweld op de meeste krachtige manier. Een diepgewortelde haat en woede bedreigt het openlijk kunnen belijden van geloof door de christen, de moslim en de jood. Het bedreigt het leven van onschuldige mensen. Het wederzijds vertrouwen in de medemenselijkheid wordt zwaar op de proef gesteld bij de slachtoffers. En de samenwerking tussen mensen met onderling een grote diversiteit, wordt uitgedaagd.

Handen ineen slaan én elkaar vasthouden

Dit vraagt niet alleen gezamenlijk de handen ineen te slaan, maar ook elkaar de arm toe te strekken en elkaar wat langer vasthouden. Laten wij hopen dat de acceptatie van andersdenkenden een vanzelfsprekende norm wordt en mogen wij verschoond blijven van de bedreigingen en het verdriet. Voor een ieder die in zijn of haar religieuze wereld getroffen is: heel veel sterkte tijdens de moeilijke momenten binnen onze voortdurend kwetsbare samenleving. Onze gedachten gaan uit naar de getroffenen van de aanslag bij de kathedraal in Makassar.

Het OJCM stuurde deze brief naar de heer H.E. Mayerfas, ambassadeur van Indonesië in het Koninkrijk der Nederlanden


You may also like...

Reacties gesloten.