Jonge theologen over interreligieuze dialoog: uitslag essaywedstrijd

Vijf jonge theologen vanuit verschillende kerktradities zijn de winnaars van de essay-schrijfwedstrijd bij de 50ste verjaardag van het Bureau voor Interreligieuze Dialoog en Samenwerking van de Wereldraad van Kerken (WCC). De essays van de winnaars behandelen een verscheidenheid aan thema’s en perspectieven rond het thema: ‘De toekomst van interreligieuze dialoog’.

Ds. Dr. Peniel Rajkumar, programmacoördinator voor interreligieuze dialoog en samenwerking bij de Wereldraad van Kerken sprak over de impact van de essaywedstrijd: “Elk van deze jonge theologen heeft op een zeer onderscheidende manier, creatieve theologische grondslagen voor interreligieuze betrokkenheid uitgewerkt. Wij zijn ervan overtuigd dat deze essays een enorme inspiratie zullen zijn voor kerken om een ​​interreligieuze dialoog aan te gaan op een manier die fris is qua focus en futuristisch qua reikwijdte”.

De winnaars van de essaywedstrijd zijn:

Lea Schlenker, een lutherse theoloog uit Duitsland richt zich in haar werk op interculturele theologie en interreligieuze dialoog. Zij schreef haar essay rond het thema gastvrijheid: “From Shared Meals to Interreligious Conversations“.

Kritsno Saptenno werkt samen met het Onderzoeks- en Ontwikkelingsorgaan van de Protestantse Kerk in de Molukken, Indonesië. Hij schreef over de dialoog met inheemse spirituele tradities: “Linguistic Hospitality: Welcoming Indigenous Religion Into Interreligious Dialogue“.

Ioannis Christodoulakis is masterstudent in interreligieuze en interchristelijke dialoog aan het Instituut voor Postdoctorale Studies in Orthodoxe Theologie van Chambésy. Hij verkent het thema: “The Holy and Great Council of the Orthodox Church and Its Interreligious Dialogue Approach”.

Nicole Kallsen, een niet-confessionele christen, studeert af in Internationale Studies aan de Universiteit van Utah. Zij onderzoekt dans als een vorm van interreligieuze dialoog: ‘Embodying Worldview‘.

Christopher West, een priester in de Kerk van Ierland, onderzoekt geloof, hoop en liefde als sleutelprincipes voor interreligieuze betrokkenheid: “The future of interreligious dialogue: A Christian theology of engagement with other religious traditions“.

Later dit jaar presenteren de jonge theologen hun werk in een online evenement. De essays worden ook gepubliceerd in ‘Current Dialogue’, het tijdschrift voor interreligieuze ontmoeting van de Wereldraad van Kerken.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.