Kamerleden maken kennis met OJCM

Het OJCM trekt regelmatig aan de bel bij de overheid. Bijvoorbeeld na het Pocob-rapport, over de uitvoering van de Wet burgerschapsvorming en recentelijk om de kwestie rond de Afghaanse tolken. Hoogste tijd dat leden van de Tweede Kamer eens nader kennis konden maken met het OJCM!

Foto: Pixabay

Online kennismaking

Op maandag 7 juni maakten Tweede Kamerleden van de VVD, D66, CDA en BIJ1 en het OJCM online kennis. We vertelden welke zaken het OJCM afgelopen jaar heeft behandeld en waar de leden van de joodse, christelijke en islamitische organisaties, die zijn aangesloten bij het OJCM, zich momenteel mee bezig houden.

Haagse bubbel

De Kamerleden hechtten allen belang aan een platform zoals het OJCM voor een gezamenlijk en maatschappelijk getoonzet geluid naar de politiek vanuit religieus perspectief. Wanneer het gebruik van bepaalde definities verkeerd valt bij de religieuze achterbannen horen ze dat graag. Vanuit de ‘Haagse Bubbel’ hebben ze daar vaak onvoldoende zicht op. Tevens schaarden zij zich achter de wens om samen op te trekken tegen polarisatie en discriminatie in de samenleving. Een mooie uitnodiging naar de toekomst!

Ook belangstelling voor kennismakingsgesprek met OJCM?

Kamerleden die op een ander moment kennis willen maken, zijn uitgenodigd een verzoek te sturen naar info@ojcm.nl

Deze post werd verstuurd in .

You may also like...

Reacties gesloten.