Afghaanse tolken recht op asielzoekersstatus

Het OJCM is zeer bezorgd over de situatie van de Afghaanse tolken en hun gezinnen. Zij ondersteunden de Nederlandse militairen en staan nu boven aan de moordlijst van onder meer de Taliban. Vanuit die bezorgdheid stuurde het OJCM een brief naar de commissieleden van Buitenlandse zaken en defensie. Lees hieronder de tekst van de brief.

Geachte commissieleden van Buitenlandse zaken en defensie,

Afbeelding Erica Wittlieb, Pixabay

We zijn uitermate bezorgd over de situatie van de Afghaanse tolken en hun gezinnen die van Nederland de belofte kregen dat ze naar Nederland mogen komen, nu de NAVO zich versneld uit Afghanistan terugtrekt. Deze tolken droegen in belangrijke mate bij aan de veiligheid van onze Nederlandse militairen aldaar en ondersteunden hen om de Nederlandse missie uit te voeren. Hierdoor staan zij nu echter bovenaan de moordlijst van onder meer de Taliban.

We vrezen voor de levens van de tolken en hun gezinnen, die het land nog niet hebben kunnen verlaten. Als leden van het OJCM, Overleg Joden Christenen en Moslims, doen wij een dringend beroep op u. Dit is een kwestie van leven en dood. Daarom vragen wij u om deze mensen met spoed asielzoekersstatus te verlenen.

Het OJCM ziet het als zijn taak om u te vragen in het kader van de medemenselijkheid, rechtvaardigheid en bovenal onze verantwoordelijkheid niet opnieuw tolken en hun gezinnen in de steek te laten, maar ze zo snel mogelijk naar Nederland uit te nodigen.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.