Condoleancebezoek aan Israëlische ambassadeur

Op donderdag 12 januari 2017 heeft het kernteam van OJCM een condoleancebezoek gebracht aan de Israëlische ambassadeur, de heer Aviv Shir-On. De aanleiding was de terroristische aanslag met een vrachtwagen in Oost-Jerusalem afgelopen zondag, waarbij vier mensen werden gedood en er zeventien gewonden vielen.

De ambassadeur heeft toegezegd ervoor te zorgen dat deze condoleances worden overgebracht naar de familie van de nabestaanden. Hij sprak zijn waardering uit voor dit gebaar van medeleven van de drie religieuze gemeenschappen. Hij beschouwt dit gebaar als een fakkel van hoop op vrede die wij samen brandend moeten houden. Dat geldt ook voor Rotterdam waar de Israëlische vlag op het stadhuis halfstok heeft gehangen, net zoals dat met de Duitse en de Turkse vlag gebeurde na de terroristische aanslagen in Berlijn en Istanbul.

Onderstaande tekst is overhandigd aan de ambassadeur.Opnieuw een aanslag met de duidelijke opzet om te doden. OJCM heeft deze woorden eerder gebruikt en helaas zijn we genoodzaakt om ze, na de aanslag in Oost-Jeruzalem met een vrachtwagen afgelopen zondag, opnieuw te gebruiken. Bij deze aanslag werden 4 mensen gedood en vielen er 17 gewonden. Wij zijn intens verdrietig over de doden en vele gewonden.

Wij vragen de Ambassadeur van Israël onze gevoelens van medeleven aan de nabestaanden over te brengen en alle gewonden spoedig herstel toe te wensen.

Uit de reacties die we kregen vanuit onze diverse religieuze achterbannen is duidelijk dat deze aanslag hen allen diep raakt, maar ook dat de loyaliteiten heel verschillend liggen. Wij realiseren ons dat de Midden-Oosten problematiek inmiddels ook speelt in onze Nederlandse samenleving. Daarom heeft OJCM het plan opgevat om met al deze verschillende groepen in gesprek te gaan.
Daarbij is ons uitgangspunt dat wij de hoop op vrede in het Midden-Oosten niet zullen opgeven.

Het kernteam van OJCM,
Hanneke Gelderblom – Lankhout
Ebubekir Öztüre
Jan Post Hospers

You may also like...

Reacties gesloten.