OJCM legt bloemen bij Turkse ambassade

Op vrijdag 15 januari 2016 om 12.00 uur heeft een delegatie van joden, christenen en moslims bloemen gelegd bij de Turkse Ambassade in Den Haag vanwege de aanslag in Istanbul, waarbij tien mensen zijn omgekomen, waaronder negen Duitse toeristen. Ze spraken hun medeleven uit met de slachtoffers en hun families. Eerder, op 15 november 2015, had een delegatie van OJCM ook bloemen aangeboden aan de Ambassadeur van Frankrijk na die aanslagen in Parijs.

Aanwezig waren vanuit het Overleg Joden Christenen en Moslims (OJCM):  Driss el Boujoufi, Ebubekir Öztüre, Hanneke Gelderblom, Simon Cohen en Jan Post Hospers. De Haagse Gemeenschap van Kerken werd vertegenwoordigd door Margriet Quarles van Ufford.

Verklaring OJCM

Hanneke Gelderblom las een verklaring voor waarin werd gezegd: het plegen van zelfmoord met de opzet om daarbij zoveel mogelijk onschuldige mensen te doden is een misbruik van de naam van God. Wij, joden christenen en moslims verenigd in het OJCM, wijzen deze orgie van haat af.

Omdat de ambassadeur afwezig was, werd de delegatie na afloop ontvangen door zijn vervanger Selim Topcu. Hij liet weten dit gebaar bijzonder te waarderen en voegde daaraan toe dat het ontzettend belangrijk is om samen op te trekken tegen de terreur van IS dat overal in de wereld slachtoffers maakt.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.