Bloemen voor België na aanslagen Brussel

In deze tijd van rouw is het goed, de gevoelens samen te delen. Dat zei de heer Hoornaert, de ambassadeur van België in Den Haag, bij een bezoek van het OJCM (Overleg Joden, Christenen en Moslims), samen met vertegenwoordigers van andere religies en organisaties donderdag in Den Haag. Zij brachten in gezamenlijkheid condoleances over.

Het OJCM heeft na diverse aanslagen in steden als Parijs en Istanbul steeds een publiek gebaar gemaakt, om duidelijk te maken dat terroristen zich niet op religieuze motieven kunnen beroepen om hun gedrag de schijn van redelijkheid te geven. Joden, christenen en moslims hebben daarom na diverse aanslagen steeds bloemen aangeboden bij ambassades en hun deelneming betuigd. Deze keer met de slachtoffers en de nabestaanden van de gruwelijke aanslagen in Brussel.

OJCM bracht bloemen ambassade België maart 2016Hier sloten Jayant Kesarlal van de Hindoeraad Nederland, Rianne Hartemink van PAX, vicaris Ad van der Helm van de Haagse Gemeenschap van Kerken, Marga Martens van de Bahai, Muharrem Cengiz van de Alevitische Culturele Vereniging en Merdan Yagmur hoofd van de Dienst Integratie van de Gemeente Den Haag zich bij aan.
Namens OJCM voerde Yassin Elforkani het woord. Hij sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers en de nabestaanden en merkte op dat in de moskeeën in het vrijdaggebed stil zal worden gestaan bij de directe en indirecte gevolgen van deze laffe terreurdaden.

Vicaris Ad van der Helm liet weten dat het eerst volgende Vredesplein van de Haagse Gemeenschap van Kerken, dat elke eerste vrijdag van de maand plaatsvindt, deze keer interreligieus van karakter zal zijn. In de gebeden zal dan stil worden gestaan bij de aanslagen in Brussel en wereldwijd.

Daarna ging men samen met de ambassadeur naar buiten om daar de bloemen te leggen.

OJCM bloemen Belgische ambassade maart 2016Het OJCM heeft een tekst opgesteld die ook is uitgesproken in het kader van de bloemenlegging. Deze tekst luidt:

Overleg Joden Christenen en Moslims

Steeds opnieuw aanslagen, nu in Brussel, het hart van België.
Hierbij werden meer dan dertig gewone burgers, op reis, of op weg naar hun werk, gedood en vielen ook honderden gewonden.
De perverse leiders van IS roepen verwarde jongeren op tot het plegen van zelfmoord met de overduidelijke opzet daarbij zoveel mogelijk mensen te doden.
Zij misbruiken de naam van God.
Deze handelingen hebben niets met ons geloof te maken.

Wij, joden, christenen en moslims verenigd in het OJCM en alle andere hier aanwezigen wijzen deze orgie van haat af.
Wij zijn intens verdrietig over de doden en gewonden in Brussel en al die andere steden.
Wij willen onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden betuigen en wensen alle gewonden spoedig herstel.

24 Maart 2016
Hanneke Gelderblom-Lankhout
Jan Post Hospers
Driss el Boujoufi

You may also like...

Reacties zijn gesloten.