OJCM aanwezig bij dienst in Liberaal Joodse Synagoge na aanslag in Pittsburgh

Op vrijdagavond 2 november was er in de Liberaal Joodse Synagoge een speciale dienst in verband de aanslag op de Tree of Life Synagoge in Pittsburgh. Er waren 400 mensen aanwezig en de sprekers hadden indrukwekkende toespraken.

Vanuit de kerngroep OJCM waren Hanneke Gelderblom-Lankhout, Rasit Bal en Jan Post Hospers aanwezig. Zij hebben onderstaande verklaring overhandigd aan consul-generaal Joe A. Parente van de Verenigde Staten, die één van de sprekers was.

Den Haag, 2 november 2018.

Steeds opnieuw aanslagen, nu op de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh. Hierbij werden elf mensen gedood. Daarnaast vielen er zes gewonden, waaronder vier politie agenten.

Wij, joden, christenen en moslims verenigd in het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims wijzen deze afschuwelijke uitingen van haat af. Wij zijn intens verdrietig over de al die doden en gewonden in Pittsburgh. Wij willen onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden betuigen en wensen alle gewonden spoedig herstel.

In Nederland proberen vertegenwoordigers van jodendom, christendom en islam de verbinding te zoeken. Daarom zullen we ook aanwezig zijn bij de speciale dienst in de Liberaal Joodse Synagoge in Amsterdam op vrijdagavond 2 november. We weten hoe lastig en moeilijk dat soms kan zijn, maar wij doen er alles aan om de krachten die de verbinding zoeken meer en meer de overhand te laten krijgen.

de kerngroep OJCM: Hanneke Gelderblom-Lankhout, Halil Karaaslan, Jan Post Hospers

You may also like...

Reacties gesloten.